Persoonlijke hulpmiddelen

Wat gebeurt er met een contract voor onbepaalde tijd als mijn medewerker de AOW leeftijd bereikt?

Een contract voor onbepaalde tijd, wat gebeurt daarmee als een medewerker de AOW leeftijd bereikt? Dit hangt sterk af van eventuele afspraken die er zijn gemaakt, net als de wens van zowel de werkgever als de medewerker.

Een contract voor onbepaalde tijd heeft in principe geen einddatum. Toch is het mogelijk om een dergelijk contract automatisch te laten beëindigen, ‘van rechtswege’. Het is ter alternatief mogelijk om het contract handmatig op te zeggen of juist door te laten lopen, als een medewerker nog niet met pensioen wil. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Opzeggen bij bereiken AOW leeftijd

Zodra een medewerker de AOW leeftijd bereikt heeft u als werkgever de mogelijkheid om het contract op te zeggen. In tegenstelling tot op andere momenten is het daardoor niet nodig om toestemming te vragen aan het UWV of de kantonrechter. En sterker nog, het is niet nodig om dat in samenspraak met de werknemer te doen.

Let op: het is alleen mogelijk het contract eenzijdig te beëindigen bij het bereiken van de AOW leeftijd indien het contract al voor het bereiken daarvan werd afgesloten.

U dient zich als werkgever wel te houden aan de opzegtermijn die er geldt. En het is in de praktijk natuurlijk netjes om de werknemer op voorhand in te lichten van de plannen. Dat voorkomt vervelende verrassingen of kan het zelfs mogelijk maken om met wederzijds goedvinden door te blijven werken.

Automatische beëindiging van het contract voor onbepaalde tijd

In sommige gevallen is er sprake van een arbeidscontract of een CAO die het contract automatisch zal beëindigen, bij het bereiken van de AOW leeftijd. We spreken dan van een beëindiging ‘van rechtswege’. Het is als werkgever dan niet nodig om het contract handmatig op te zeggen, waardoor er ook geen sprake is van de opzegtermijn. In plaats daarvan zal het contract automatisch aflopen.

Tip: vermeldt het contract een opzegging van rechtswege, maar niet bij de AOW leeftijd? Dat is niet altijd toegestaan. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Doorwerken: instemming van beide kanten

Wilt u het contract voor onbepaalde tijd niet automatisch of handmatig beëindigen bij het bereiken van de AOW leeftijd van een medewerker? Het is mogelijk om het contract toch door te laten lopen. Het is daarvoor belangrijk dat zowel u als werkgever als de medewerker daarmee instemt. Houd er rekening mee dat er afwijkende regels kunnen gelden bij loon tijdens ziekte en met betrekking tot ontslag.

Meer weten over wat er met een contract voor onbepaalde tijd gebeurt bij het bereiken van de AOW leeftijd en hoe u daar het best mee om kunt gaan? We zijn specialisten in salarisadministratie en arbeidsrecht. Neem contact met ons op voor meer informatie.

gearchiveerd onder: ,
This is Sliced Diazo Plone Theme