Persoonlijke hulpmiddelen

Vergeet nooit om werknemers te feliciteren

Je bent als ondernemers veel te druk om al je werknemers te feliciteren, als je al weet wanneer dit is.

Je bent veel te druk met het ondernemerschap bezig om ook nog eens bij te houden wanneer al je werknemers jarig zijn, en die dan ook nog eens te feliciteren op de dag zelf. 

Elke werknemer die je niet feliciteert is een gemiste kans, namelijk een kans om heel gemakkelijk een stuk waardering en betrokkenheid tot die werknemer te laten zien.

Een belletje van vijf minuten...

Laten we eens twee werkgevers met elkaar vergelijken. De eerste werkgever feliciteert zijn werknemers niet. Dit komt omdat hij het vaak niet weet of het vergeet. De tweede werkgever zorgt ervoor dat hij op de dag dat een werknemer jarig is vijf minuten in zijn agenda invult om de werknemer op te bellen, te feliciteren en een fijne dag toe te wensen. Verder weet je niks van beide ondernemingen en werkgevers af. Als we nu aan je vragen welke werkgever het meest betrokken is bij zijn werknemers, wie zou dat dan zijn? Ja natuurlijk de tweede werkgever die zijn werknemers altijd opbelt om te feliciteren.

Stel nadat je dit gelezen hebt besluit om al je werknemers op te bellen als ze jarig zijn, hoeveel tijd zal je dit per jaar kosten. Als we uitgaan van vijf minuten per werknemer en je hebt dertig werknemers in dienst, dan is dit slechts twee en een half uur per jaar. Is dit een investering die je wilt doen als je weet dat dit bijdraagt aan de motivatie van je werknemers?

Communicatie mogelijkheden om te feliciteren

Er zijn in deze tijd veel communicatiemiddelen beschikbaar; mail, telefoon, sociale media, WhatsApp enzovoort. Het is met elk communicatiemiddel mogelijk om de werknemers te feliciteren. Echter leent niet ieder middel zich er even goed voor. Via de mail komt het heel zakelijk over en wordt het niet als persoonlijk ervaren. Dit geldt ook voor sociale media en WhatsApp, het is heel makkelijk om het via deze wegen te doen maar daardoor ook heel onpersoonlijk. Ga maar na, hoeveel felicitaties je zelf krijgt en hoeveel er via sociale media en WhatsApp komen. Waarschijnlijk zullen alleen de mensen die dicht bij je staan je opbellen. Juist hierdoor is de telefoon een goed middel om je werknemers te feliciteren. Je verkleint de afstand op een hele makkelijke manier.

Wat je ook zou kunnen doen is een taart halen voor de werknemer en de andere collega’s en deze taart bij de koffie neer te zetten. Hierdoor zet je de werknemer gelijk in het zonnetje en betrekt je ook de andere collega’s erbij. Dit werpt weer zijn vruchten af op het teamgevoel.

In het weekend jarig

Wat doe je als een werknemer in het weekend jarig is. Waarschijnlijk verwacht een werknemer niet dat je hem feliciteert in het weekend. Hoe kleiner de verwachting des te gemakkelijker het is om deze te overtreffen. Grote kans dat als je dat belletje in het weekend wel pleegt, de werknemer dit zo waardeert dat hij dit positief zal delen.

Er bestaat een kans dat u niet inzichtelijk heeft wanneer welke werknemer jarig is. Misschien wel van een aantal, maar niet van iedereen. Nu kun je dit natuurlijk heel netjes gaan bijhouden in je telefoon, maar de ervaring leert dat dit er nog wel eens bij inschiet in drukke periodes, waardoor je al snel een incomplete lijst krijgt. Het is natuurlijk van het grootste belang om niemand over te slaan.

Lijst met verjaardagen

Het mooie is dat er binnen de onderneming al een plaats is waar van elke werknemer de geboortedatum bekend is. Dit is namelijk bij de salarisadministratie. Ook weet je zeker dat de geboortedatum die in de salarisadministratie is opgenomen de juiste is. Dit komt omdat de Belastingdienst dit controleert en je een brief stuurt als het fout is. Iedere onderneming beschikt dus al over de juiste geboortedatum van alle werknemers. Hierdoor heeft het bijhouden van een lijst met verjaardagen geen meerwaarde.

Wat moet gebeuren is dat je een melding ontvangt als een werknemer jarig is. Daarom sturen wij een aantal dagen voordat de werknemer jarig is en op de dag zelf een mail naar de werkgever, zodat deze nooit meer een verjaardag kan vergeten.

gearchiveerd onder: ,
This is Sliced Diazo Plone Theme