Persoonlijke hulpmiddelen

Moet ik verplicht een loonstrook opstellen voor medewerkers?

Een loonstrook opstellen voor werknemers, is dat verplicht? Het is een vraag die we regelmatig krijgen, als experts in arbeidsrecht en de salarisadministratie.

Het is inderdaad verplicht om een loonstrook op te stellen en die beschikbaar te maken voor werknemers van de organisatie. Op die manier heeft de werknemer controle over een eerlijke dienstbetrekking en de juiste vergoeding daarvoor. Ondertussen helpt het u als werkgever om ervoor te zorgen dat u het overzicht kunt behouden.

Loonstrook verplicht?

Is de loonstrook verplicht? Ja, de wet stelt dat u die moet opstellen. Voor iedere werknemer, zodat hij of zij goed weet waar hij of zij aan toe is. De wettelijke verplichting zorgt er allereerst voor dat de werknemer na kan gaan dat de bepalingen rond het minimumloon netjes worden nageleefd.

Daarnaast maakt de loonstrook die u opstelt het voor de medewerker mogelijk om het dagloon te berekenen. Dat dagloon is belangrijk om een eventuele WW-, WAO-, WIA- of ZW-uitkering te kunnen berekenen. Daarnaast maakt het voor de werknemer goed duidelijk wat de hoogte van de vergoeding is voor de geleverde inzet tijdens de werkzaamheden.

Verplichte gegevens op de loonstrook

Een loonstrook opstellen vraagt bovendien om het gebruik van een aantal belangrijke gegevens. Het gaat dan om:

  • Gegevens van de werknemer (NAW)
  • Gegevens van de werkgever (NAW)
  • Het minimumloon voor de functie
  • Het daadwerkelijke loon (bruto)
  • De samenstelling van het loon, uit basissalaris, prestatiebeloningen, toeslagen, etc.
  • Ingehouden loonbelasting, sociale premies, pensioen- en VUT-premies
  • Het aantal contracturen
  • Het loontijdvak
  • Vakantierechten voor de werknemer

U moet een loonstrook opstellen en er met deze gegevens voor zorgen dat het voor de werknemer goed duidelijk is welke vergoeding er tegenover de werkzaamheden staat. Zorg er bovendien voor dat hij of zij de informatie op het strookje goed begrijpt.

Het is gebruikelijk om het loonstrookje iedere maand op te stellen en uit te delen. De verplichting om het strookje maandelijks uit te reiken vervalt op het moment dat er iedere maand sprake is van exact hetzelfde bedrag. Op die manier is het niet nodig om onnodige administratie te doen, vooral prettig als ook de werknemer daar geen behoefte aan heeft.

Deskundig advies: arbeidsrecht en salarisadministratie

Vragen over het arbeidsrecht of over de salarisadministratie? We kunnen u vanuit brede expertise en op basis van uitgebreide ervaring goed adviseren over wat er belangrijk is op het loonstrookje en hoe u die kunt opstellen.

Neem contact met ons op, dan adviseren we u graag over het uitbesteden van de salarisadministratie en kunnen we vragen beantwoorden op het gebied van arbeidsrecht. En heeft u andere vragen? Ook dan staan we natuurlijk graag voor u klaar.

gearchiveerd onder: ,
This is Sliced Diazo Plone Theme