Persoonlijke hulpmiddelen

Maak vakantiedagen inzichtelijk

Inzicht geven in de vakantiedagen maakt iedereen gelukkig, van werknemer tot werkgever.

Dat we het allemaal steeds drukker krijgen is iets dat voor iedereen geld. Omdat we het zo druk hebben, ondernemer we steeds minder leuke activiteiten. Activiteiten waar we veel energie, voldoening en plezier halen. Je hoort steeds vaker:

  • daar heb ik geen tijd voor
  • het wordt tijd dat ik hem weer is opbel
  • ik moet eigenlijk wel wat afspreken maar weet niet wanneer
  • we vinden het jammer dat we het daar te druk voor hebben

Doordat we steeds minder ondernemen word het leven steeds meer een sleur, dit geld ook voor jouw werknemers. We kunnen je verzekeren dat dit een bedreiging is voor jou als werkgever. Werknemers met een motivatieprobleem zijn namelijk vele male minder productief. Er bestaat een direct verband tussen gelukkig zijn in het leven en de motivatie op de werkvloer.

Waarschijnlijk stel je jezelf nu de vraag, hoe is het voor mij als werkgever mogelijk om invloed uit te oefenen op het privé leven van mijn werknemer.   

Meer vrije tijd  

Wat hebben werknemers nodig zodat ze meer gaan doen in hun vrij tijd? Meer vrije tijd! Dit klinkt best wel logisch toch, echter dit is vaak niet mogelijk. Buiten dat het is ook helemaal niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat een werknemer gericht vrij neemt om iets te ondernemen.

Wat we nog te vaak fout zien gaan is bijvoorbeeld dat een werknemer ergens in januari vraagt of hij in juli twee weken vrij kan zijn om met zijn vrouw en kinderen naar Zuid-Frankrijk af te reizen. Als hij zich later in het jaar afvraagt hoeveel vakantiedagen hij nog kan opnemen in dat jaar, is dat voor hem onduidelijk en niet inzichtelijk.

Vroeg of laat zal hij aan zijn leidinggevende gaan vragen hoeveel vakantiedagen hij nog kan opnemen. Grote kans dat zijn leidinggevende dit ook niet weet en dit zal moeten opzoeken of navragen. Alles bij elkaar een behoorlijke drempel om nog een dagje tussendoor vrij te nemen zodat hij wat leuks kan gaan doen. Dit is een willekeurig voorbeeld waardoor de werknemer beperkt wordt in zijn privé leven, en hij minder zal ondernemen.

De technologie helpt mee

Er zijn prachtige oplossingen om het voor de werknemer veel gemakkelijker te maken om werk en privé te kunnen combineren. Zo kunnen werknemers via de computer of met een app op de telefoon altijd en overal hun actuele verlofsaldo inzien. Het wordt daardoor mogelijk om gelijk een planning te maken wanneer ze leuke dingen in hun privé leven gaan ondernemen.

Nu werk en privé beter op elkaar af te stemmen zijn, hebben werknemers het gevoel dat ze meer tijd hebben zodat ze toekomen aan de leuke dingen. Het grote voordeel is dat de werknemer veel gemotiveerder is en nog steeds evenveel werkt.

Ook de leidinggevende, die werd “lastig gevallen” met de vraag hoeveel vakantiedagen de werknemers nog hebben, houdt meer tijd over voor andere werkzaamheden.

Naast het inzien van het verlofsaldo is het voor de werknemer ook mogelijk om vakantiedagen aan te vragen. Dit kan ook via de computer of via de app voor de telefoon. Na het aanvragen hoeft de leidinggevende alleen nog maar zijn goedkeuring te geven.

Ondersteun je werknemers om gelukkig te zijn en zij zullen zorgen dat jij dat ook bent!

gearchiveerd onder: ,
This is Sliced Diazo Plone Theme