Persoonlijke hulpmiddelen

Is een online salarisadministratie veilig? 3 lagen van grondige beveiliging

De online salarisadministratie, is die veilig? En hoe kunt u die veiligheid garanderen, voor deze belangrijke gegevens? Het zijn vragen die we regelmatig krijgen van onze klanten.

En waar we als specialisten voor de online salarisadministratie natuurlijk een antwoord op hebben. Dankzij 3 lagen van uitstekende beveiliging:

  1. Een sterk wachtwoord
  2. SSL-versleuteling
  3. De nieuwe AVG

Sterk wachtwoord voor de online omgeving

Goede beveiliging van de online salarisadministratie begint met een sterk wachtwoord. En dat klinkt wellicht triviaal, maar het zijn vaak eenvoudige wachtwoorden die leiden tot datalekken. U zal versteld staan van het aantal mensen dat eenvoudige wachtwoorden gebruikt zoals ‘123456’ of zelfs de term ‘wachtwoord’. Een makkelijke prooi voor iedereen met kwaad in de zin, terwijl dit gemakkelijk anders op te lossen valt.

Wij adviseren altijd sterke wachtwoorden te gebruiken voor de online salarisadministratie en maken daar ook zelf gebruik van. Op basis van minimaal één hoofdletter, een cijfer en bovendien een leesteken. Gecombineerd met minimaal 8 tekens in totaliteit. Op die manier neemt het risico op inbreuk enorm af, omdat het criminelen te lang zou duren om het wachtwoord te kraken.

Online salarisadministratie via SSL-versleuteling

Toch begrijpen we dat een sterk wachtwoord alleen niet altijd voldoende is om de online salarisadministratie te beschermen. En dat u een veiliger gevoel krijgt bij grondige encryptie, zoals ook andere organisaties met waardevolle gegevens daar gebruik van maken. De gouden standaard hiervoor is SSL-encryptie. Het betekent kortweg dat de gegevens voordat ze worden verstuurd versleuteld worden. Vervolgens worden de gegevens verzonden. Onderscheppen is dan zinloos, omdat de gegevens niet inzichtelijk zijn. Bij aankomst bij de bedoelde ontvanger worden de gegevens weer ontgrendeld, waardoor die goed beschikbaar zijn.

Conform de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

En ten derde voldoen we natuurlijk netjes aan de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op het moment van schrijven duurt het nog een paar maanden voordat deze nieuwe richtlijn in heel de EU verplicht wordt. Wij voldoen volledig aan de gestelde eisen, om de gegevens van de online salarisadministratie veilig op te slaan. Zodat u daar zonder problemen toegang toe heeft, maar anderen er niet bij kunnen komen. Om veilig online gebruik te kunnen maken van de salarisadministratie, zoals wij die voor u verzorgen.

Specialist in de online salarisadministratie

We zijn op die manier uw specialist in de online salarisadministratie, waarbij we veel aandacht hebben voor de goede beveiliging van uw gegevens. En heeft u vragen met betrekking tot arbeidsrecht? Ook daar kunnen we u uitstekend bij van dienst zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie, dan vertellen we u er graag over.

gearchiveerd onder: ,
This is Sliced Diazo Plone Theme