Persoonlijke hulpmiddelen

HR-manager voor het MKB

Iedere organisatie van klein tot groot zou moeten beschikken over een HR-manager, HR-afdeling. Dit in het belang van zowel het personeel als de organisatie.

Bij de grote bedrijven is in de regel deze HR-manager of afdeling ook inderdaad aanwezig, en daar zijn ook gelijk de voordelen te zien. Hierbij kunt u denken aan meer tevredenheid onder het personeel, lagere personeelskosten, minder juridische conflicten tussen werkgever en werknemer. Dit zijn slecht een aantal voorbeelden om aan te geven hoe belangrijk deze functie / afdeling binnen organisaties zijn.

Ontbreken HR-managerEigenares van mkb onderneming belt HR-manager - hrXpers

Als we kijken naar het gros van het MKB dan ontbreekt de functie van HR-manager en de HR-afdeling. Deze taken worden dan maar “even” neergelegd bij de Office manager of de directeur zelf. De personeelsadministratie is totaal niet hun vakgebied, en tijd om deze zaken te regelen ontbreken eigenlijk ook vanwege zijn eigen functie.

Er wordt besloten om een aantal van deze taken rond de personeel- en salarisadministratie neer te leggen bij de boekhouder, administratiekantoor of de accountant die ook al de financiële administratie van het bedrijf doet. Dat is wel zo makkelijk toch? Vrijwel alle kantoren bieden deze dienst immers ook aan. Wij weten echter dat veel van de kantoren de salarisadministratie doen als een soort van bijproduct. Ze doen dit omdat ze vinden dat het er bij hoort, en het vermoeden hebben dat als ze dit niet aanbieden ze ook minder klanten voor de financiële administratie overhouden.

Helaas is het vaak ook te merken dat het voor hun een bijproduct is en de kennis niet verder gaat dan de basiskennis. En het werk op dit gebied niet verder gaat dan het opstellen van de loonstroken en de loonaangifte.

Laat u HR vraagstukken oplossen door hrXpers

Wij van hrXpers zijn de HR-manager voor het MKB. Met ons haalt u de kennis en ervaring op het gebied van arbeidsrecht en personeelsadministratie binnen. Hierdoor beschikt u over de expertise die voorheen alleen haalbaar was voor de grote organisaties. Dit heeft er mee te maken dat u ons inschakelt op het moment dat er situaties zijn die om deze expertise vragen, dit in tegenstelling tot een HR-manager/afdeling die er altijd is ook als dit niet nodig is.

This is Sliced Diazo Plone Theme